Katalog zbiorów

KATALOG KSIĘGOZBIORU GBP W CEGŁOWIE

Przeszukiwanie katalogu po indeksie: 

Wyświetlonych zostanie max na stronie: 

opisów

               

Znaleziono 40 pozycji o tematyce: Przepisy kulinarne
                       

Dawne i współczesne tradycje kulinarne w Polsce i Chorwacji : projekt polsko-chorwacki - Podobieństwa i różnice kuchni polskiej i chorwackiej na przykładzie Regionu Latowickiego na Mazowszu w Polsce i Regionu Zagorja w Chorwacji
"Podobieństwa i różnice kuchni polskiej i chorwackiej na przykładzie Regionu Latowickiego na Mazowszu w Polsce i Regionu Zagorja w Chorwacji "


AUTOR:

Gajowniczek, Zygmunt Tomasz

POZ/ODP:

[część pol. Zygmunt Tomasz Gajowniczek, część chorw. Jadranka Cesarec, Marijana Košutić].

ADRES
WYDAWNICZY:

Wielgolas [etc.] : Urząd Gminy, 2013.

HASŁA:

  1. Kuchnia regionalna - Chorwacja
  2. Kuchnia regionalna - Polska
  3. Hum na Sutli (Chorwacja ; okręg) - etnografia
  4. Latowicz (woj. mazowieckie ; okręg) - etnografia
  5. Przepisy kulinarne

OPIS
FIZYCZNY:

176 s. : il. kolor. ; 25 cm.

SYGNATURA:

39 Reg.

KOD KRESKOWY

INWENTARZ:

400000422190

42219

UWAGI:

Tekst gł. równol. pol., chorw., ang.

DOSTĘPNOŚĆ:

Dostępny jest 1 egzemplarz.
        Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
                       

Dziedzictwo kulinarne : produkt lokalny atrakcją turystyczną

TWÓRCY:

Pokaż informacje [>>]

ADRES
WYDAWNICZY:

Mińsk Mazowiecki : Fotopia, 2020.

TEMATYKA:

  1. Dziedzictwo kulinarne
  2. Lokalne grupy działania (LGD)
  3. Kuchnia regionalna
  4. Produkt regionalny
  5. Powiat garwoliński (woj. mazowieckie)
  6. Powiat miński (woj. mazowieckie)
  7. Powiat otwocki (woj. mazowieckie)
  8. Powiat pułtuski (woj. mazowieckie)
  9. Powiat wołomiński (woj. mazowieckie)
  10. Powiat wyszkowski (woj. mazowieckie)
  11. Przepisy kulinarne
  12. Publikacja bogato ilustrowana

FORMA
GATUNEK:

Książki. Poradniki i przewodniki. Publikacje promocyjne.

DZIEDZINA:

Kulinaria
Podróże i turystyka

POWSTANIE DZIEŁA:

2020 r.

WYDANIE:

Wydanie I.

OPIS
FIZYCZNY:

95, [1] strona : fotografie ; 24 cm.

SYGNATURA:

64 [R]

KOD KRESKOWY

INWENTARZ:

400000506654

50665

DOSTĘPNOŚĆ:

Dostępny jest 1 egzemplarz.
        Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
                       

Gotuję, nie marnuję: kuchnia zero waste po polsku

AUTOR:

Majcher, Sylwia.

POZ/ODP:

Sylwia Majcher.

ADRES
WYDAWNICZY:

Warszawa : Buchmann - Grupa Wydawnicza Foksal, copyright 2018.

HASŁA:

  1. Konsumpcja zrównoważona
  2. Ekologiczny styl życia
  3. Przepisy kulinarne

FORMA
GATUNEK:

Książki. Poradniki i przewodniki.

DZIEDZINA:

Kulinaria
Styl życia, moda i uroda

POWSTANIE DZIEŁA:

2018 r.

OPIS
FIZYCZNY:

199, [9] stron : ilustracje kolorowe ; 24 cm.

SYGNATURA:

64

KOD KRESKOWY

INWENTARZ:

400000493503

49350

      TREŚĆ:       Pokaż informacje o treści pozycji >>

UWAGI:

Indeks.

DOSTĘPNOŚĆ:

Dostępny jest 1 egzemplarz.
        Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
                       

Hashimoto : dieta i styl życia w chorobie

AUTOR:

Lewandowska, Agata.

ADRES
WYDAWNICZY:

Warszawa : Wydawnictwo RM, copyright 2019.

SERIA:

Dietetyk Radzi

TEMATYKA:

  1. Hashimoto
  2. Zdrowy styl życia
  3. Poradnik
  4. Przepisy kulinarne
  5. Publikacja bogato ilustrowana

FORMA
GATUNEK:

Książki. Poradniki i przewodniki.

DZIEDZINA:

Kulinaria

POWSTANIE DZIEŁA:

2019 r.

OPIS
FIZYCZNY:

255, [1] strona : fotografie, ilustracje ; 24 cm.

SYGNATURA:

61

KOD KRESKOWY

INWENTARZ:

400000506128

50612

      TREŚĆ:       Pokaż informacje o treści pozycji >>

UWAGI:

Bibliografia, netografia na stronach 254-[256].
Oznaczenia odpowiedzialności: Agata Lewandowska.

DOSTĘPNOŚĆ:

Dostępny jest 1 egzemplarz.
        Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
                       

Jaglany detoks dla biegaczy

AUTOR:

Zaremba, Marek

ADRES
WYDAWNICZY:

Bielsko-Biała : Wydawnictwo Pascal, 2017.

TEMATYKA:

  1. Dieta oczyszczająca
  2. Kasza jaglana
  3. Potrawy dietetyczne
  4. Zdrowe odżywianie
  5. Poradnik
  6. Przepisy kulinarne

FORMA
GATUNEK:

Książki. Poradniki i przewodniki.

DZIEDZINA:

Kulinaria
Medycyna i zdrowie

POWSTANIE DZIEŁA:

2017 r.

OPIS
FIZYCZNY:

335, [1] strona : fotografie ; 25 cm.

SYGNATURA:

61

KOD KRESKOWY

INWENTARZ:

400000530512

53051

ODBIORCY:

Biegacze (sportowcy).

      TREŚĆ:       Pokaż informacje o treści pozycji >>

UWAGI:

Nazwa autora na okładce. Na okładce: Oczyść organizm w biegu! Amatorsko, slow, ekstremalnie. Bibliografia, netografia na stronie 334.
Oznaczenia odpowiedzialności: Marek Zaremba.

DOSTĘPNOŚĆ:

Dostępny jest 1 egzemplarz.
        Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
                       

Jak jeść i żyć, by młodym być = Come mangiare e vivere per essere giovani
Tytuł równoległy: "Come mangiare e vivere per essere giovani ".

AUTOR:

Suder, Alina

ADRES
WYDAWNICZY:

Riva del Garda : Dieta e Cucina, 2013.

TEMATYKA:

  1. Odżywianie
  2. Potrawy dietetyczne
  3. Żywność
  4. Przepisy kulinarne
  5. Wydawnictwa popularne

FORMA
GATUNEK:

Książki.

OPIS
FIZYCZNY:

154 s. : il. kolor. ; 24 cm + 1 dysk optyczny (DVD).

SYGNATURA:

64

KOD KRESKOWY

INWENTARZ:

400000556413

55641

UWAGI:

Na okł. podtyt.: przepisy kulinarne na cały rok z DVD.
Oznaczenia odpowiedzialności: Alina Suder.

DOSTĘPNOŚĆ:

Dostępny jest 1 egzemplarz.
        Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
                       

Kawalerowie Angeliny : opowieść z włoskiej kuchni
Tyt. oryg.: "Angelina`s bachelors ".

AUTOR:

O`Reilly, Brian

POZ/ODP:

Brian O`Reilly ; tł. [z ang.] Agnieszka Kalus ; [przepisy Virginia O`Reilly].

ADRES
WYDAWNICZY:

Zakrzewo : Wydawnictwo Replika, cop. 2012.

HASŁA:

  1. Kuchnia włoska - w literaturze
  2. Powieść amerykańska - 21 w.
  3. Przepisy kulinarne

OPIS
FIZYCZNY:

371, [5] s. ; 20 cm.

SYGNATURA:

821-3

KOD KRESKOWY

INWENTARZ:

400000414737

41473

      TREŚĆ:       Pokaż informacje o treści pozycji >>

ZESTAWIENIA:

Powiązane zestawienia tematyczne:

  1. Włoskie klimaty

DOSTĘPNOŚĆ:

Dostępny jest 1 egzemplarz.
        Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
                       

Kawiarenka pod Różą

AUTOR:

Michalak, Katarzyna

POZ/ODP:

Katarzyna Michalak.

ADRES
WYDAWNICZY:

Poznań : Wydawnictwo Filia Grupa Termedia, 2014.

HASŁA:

  1. Powieść polska - 21 w.

OPIS
FIZYCZNY:

295, [7] s. : il. ; 20 cm.

SYGNATURA:

821(438)-3

KOD KRESKOWY

INWENTARZ:

400000433509

43350

      TREŚĆ:       Pokaż informacje o treści pozycji >>

DOSTĘPNOŚĆ:

Dostępny jest 1 egzemplarz.
        Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
                       

Królik po islandzku

AUTOR:

Kasdepke, Grzegorz [>>]

ADRES
WYDAWNICZY:

Warszawa : Wielka Litera, copyright 2022.

TEMATYKA:

  1. Kasdepke, Grzegorz (1972- )
  2. Klimko-Dobrzaniecki, Hubert (1967- )
  3. Pisarze polscy
  4. Życie codzienne
  5. Opowiadania i nowele autobiograficzne
  6. Przepisy kulinarne
  7. Literatura polska

FORMA
GATUNEK:

Książki. Literatura faktu, eseje, publicystyka. Proza.

POWSTANIE DZIEŁA:

2022 r.

OPIS
FIZYCZNY:

317 [2] strony : ilustracje ; 24 cm.

SYGNATURA:

821(438)-3

KOD KRESKOWY

INWENTARZ:

400000539973

53997

      TREŚĆ:       Pokaż informacje o treści pozycji >>

UWAGI:

Oznaczenia odpowiedzialności: Grzegorz Kasdepke, Hubert Klimko-Dobrzaniecki ; zilustrowała Aleksandra Cieślak.

DOSTĘPNOŚĆ:

Została wypożyczona
        Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  

WYPOŻYCZYŁ:

Nr karty: 010768 od dnia:2024-07-11
Przetrzymana, termin minął: 2024-08-12

DZIAŁANIE:

CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
                       

Kuchnia regionu latowickiego

AUTOR:

Gajowniczek, Zygmunt Tomasz

POZ/ODP:

Zygmunt Tomasz Gajowniczek.

ADRES
WYDAWNICZY:

Latowicz : Urząd Gminy, 2013.

HASŁA:

  1. Latowicz (woj. mazowieckie ; okręg) - etnografia
  2. Kuchnia - Polska - Latowicz (region)
  3. Zwyczaje żywieniowe - Polska - Latowicz (region)
  4. Produkty regionalne - Polska - Latowicz (region)
  5. Pory roku - folklor
  6. Latowicz (Polska ; region) - zwyczaje i obyczaje
  7. Przepisy kulinarne

OPIS
FIZYCZNY:

166 s. : il. ; 25 cm.

SYGNATURA:

64 Reg.

KOD KRESKOWY

INWENTARZ:

400000416151

41615

UWAGI:

Bibliogr. s. 155-161.

DOSTĘPNOŚĆ:

Dostępny jest 1 egzemplarz.
        Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    

1 2 3 4

  WYDRUK KATALOGÓW